Nedan hittar du länkar till sidor med bra information

Vi tycker om gräsmattor. En välskött och tät  gräsmatta slipper ofta ogräs. Den blir hållbar för aktiviteter samt trevlig att titta på.

Nedan hittar du en del länkar till bra information om hur man sköter en gräsmatta. Länkar till företag som säljer kvalitetsprodukter som vi själva använder oss av. Det finns ett stort utbud av produkter på marknaden men vi har valt att köpa våra från företag vi vet förser golfbanor och andra sportanläggningar med sina produkter. I övrigt lägger vi ingen värdering i om produkterna eller de olika företagen är bättre än andra.

Bra sidor med tips och inspiration gällande skötsel.


På hösten är det bra att låta gräset växa sig lite högre för att klara vintern bättre.

När hösten kommer ser vi till att vårt gräs får växa sig lite längre samt att vi samlar upp så mycket av fallna löv som det går. Vi låter det inte bli för långt utan siktar på en höjd som gör att gräset inte lägger sig nu när vi går in i en  blötare period. Mattan får sig en sista giva näring men då helt utan kväve (N). Gräset håller sig grönt en lång tid in på hösten innan det går till vila för att sedan kunna starta upp igen när våren kommer.